Hivatalos ügyek

Ami a letelepedéshez szükséges

Beküldte Dénes 2017. február 27.

Már kora reggel nyakunkba vettük a várost, mivel megbeszélt időpontunk volt a bankban, számlanyitáshoz. Az ügyintéző előre mondta, hogy kb. 90 percet fog igénybe venni, amin meglepődtem.

Ezt a bankot a költöztető cég ajánlotta, és egyáltalán nem jártam vele rosszul. Mivel a cég, ahol dolgozni fogok, jó viszonyt ápol ezzel a bankkal, egy évig nincs számlavezetési díj, és elég komoly a hozzáadott plusz szolgáltatás.

Végül közel 2 órába kerül, mire mindent átbeszéltünk a netbanktól a mobilbankon át egészen a csekkel való fizetésig.

Ezután elindultunk adószámot igényelni. Egy olyasmi hivatalba mentünk, mint otthon a kormányablak. Elég sokan álltak sorba (kb 30-an), ennek ellenére nem egészen 1 óra alatt sorra kerültünk, majd kb. 10 perc alatt meg is kaptuk az adószámokat mind a ketten.

Délután elmenünk megnézni egy lakást, de túl kicsinek és rettentően zajosnak bizonyult, úgyhogy inkább kértük az ingatlanost, hogy mutasson egy valamivel csendesebbet és nagyobbat. Este megnéztünk egy másik ingatlant azon a környéken ahol laktunk, de színvonalban olyasmi, mint ahol most is vagyunk, úgyhogy ezt inkább hanyagoltuk is.