Felfedezés

Ismerkedés a környékkel (és az éghajlattal)

Beküldte Dénes 2017. március 4.

Az itteni időjárás kissé más, mint az otthoni, de ez tulajdonképpen érthető is az óceán és a hegység közelsége miatt. Az első pár napban érkezésünk után még előfordult havazás is, bár nem maradt meg sehol sem, mivel a hőmérséklet fagypont felett volt. Igaz, nem sokkal, 3-4 fok lehetett.

Amikor átköltöztünk, azon a napon volt 7 fok, ami azért kellemes volt, és a napot is láttuk egy kis időre :)

Viszont az azóta eltelt pár napban szinte folyamatosan esett az eső. Egyszer utánanéztem, a statisztika szerint kétszer annyi az éves csapadék, mint Londonban, pedig ott sem kevés.

Éppen ezért túl nagy sétákat nem tettünk. A lakásra amúgy is ráfért egy takarítás. Ezzel elment körülbelül két délutánunk.

Tegnap ismét elmentünk egy nagyáruházba, most már jobbára élelmiszert vásárolni. A választék pazar! Az árakat tekintve átlagosan kicsit drágább minden, mint otthon, de nem vészes. A hús az, ami igazán drága, kivéve a marhát, az ugyanolyan árban van, mint Magyarországon.

Hazafelé jövet egy vasúti kereszteződésben egy tehervonat haladt át. Ilyen hosszú vonatot még nem láttam, bár szerintem ez itt megszokott. Nem akarok túlozni, kb. 1 kilométer volt a hossza, megszámlálhatatlan vagonnal.

Itthon elkészítettük ez első saját magunk által főzött ebédet a már megszokott ízvilággal. Kiszámoltam, hogy mennyibe kerül az gyorséttermi kajákhoz képest egy adag: fele annyiba.

Ma szép napsütéses reggelre ébredtünk. A napocska már tegnap este is megmutatta magát, ez ma is folytatódott. Elhatároztuk, hogy elmegyünk sétálni. Amint kitettük a lábunkat a lakásból, beborult, és ez egészen odáig így is maradt, amíg haza nem értünk. Ekkor újra kisütött a nap :) Szóval a lakásból élveztük a napsütést.

Szerettünk volna a környéken találni egy élelmiszerboltot, de sajnos olyat, ahol minden kapható, nem találtunk. Úgyhogy kénytelenek leszünk tömegközlekedéssel bevásárolni.