Autókázás

Első vezetési élmények

Beküldte Dénes 2017. március 19.

Szeretek vezetni. Ezt az élményt itt sem akartam kihagyni. Saját autót fenntartani drágának gondolom itt, parkolót külön kell bérelni, az utcai parkolási díjak horror áron vannak, szintúgy a kötelező biztosítás (utóbbi a magyarországi 40-szerese, nem elírás).

Úgyhogy a cég által ajánlott kocsimegosztó szolgáltatásra regisztráltam a héten, és a tegnapi nap megjött a tagsági kártya.

Az első útra 2 órára béreltem az autót, és kinéztem egy szép helyet a tengerparton északon. Bár csak 30 kilométer innen, majdnem egy óráig tartott az út. Itt nagyon sok helyen csak 30-al lehet menni, és ez eléggé lassúvá teszi az autókázást.

Így amint odaérkeztünk, szinte egyből indultunk is vissza. Útközben még hosszabítottam a foglaláson 2x fél órát, mert a forgalom miatt nem értünk volna vissza időben a parkolóba.

Összességében jó volt vezetni. Automatát még sosem vezettem városban, és itt, más táblák és más szabályok közt mindenképpen gyakorolni akartam.

A tapasztalat az, hogy rövid időre nem érdemes bérelni, inkább egész napra. Legközelebb egy hosszabb kirándulást tervezünk!