Seattle

Tréning, kiruccanással

Beküldte Dénes 2017. december 21.

Újabb tréninget néztem ki magamnak még hónapokkal ezelőtt, de sajnos elég nehéz bekerülni az amúgy nagyon korlátos férőhelyekre.

Mivel feleségem még nem járt Seattle-ben, így úgy gondoltam, itt a remek lehetőség, hogy a kellemest a hasznossal kössük össze.

Másfél nappal megtoldottam a tanulmányi kirándulást, így vasárnap reggel indultunk kocsival.

Az időjárást eléggé kifogtuk, az első 2 napban végig szakadt az eső, az USA határon is cirka két óra alatt jutottunk át.

Első nap így csak egy esti séta jutott a tomboló szélviharban, és mivel eléggé elfáradtunk, inkább visszavonultunk a hotelbe.

Másnap körülnéztünk és megreggeliztünk a Pike Place Market-en. Ez a hely tele van mindenféle friss ételt és kézműves terméket árusító bolttal.

Lesétáltunk a közeli 57-es mólóhoz, ahol a helyi óriáskerék is üzemel, valamint négy nagyobb étterem várja a vendégeket. Az 56-os mólón pedig benéztünk a furcsaságok boltjába, ahol a négylábú tyúktól kezdve a zsugorított fejeken át a szárazra aszalt múmiákig elég sok minden megtalálható.

Innen a Seattle felszín alatti túráját látogattuk meg, ami a régi város mára már föld alá került részeinek bemutatásáról szól. A várost egy emeletnyi magasságig feltöltötték a jobb csatornahálózat kialakítása érdekében, melyre a pénzt a helyi varrónők megadóztatásából teremtették elő. Persze ezt nem szó szerint kell érteni, de a történetben így említették őket. Mindenesetre kézimunkát azt vállaltak. Szó esett a Trump család meggazdagodásának módjáról is, akik hasonló bizniszt üzemeltettek a seattle-i aranyláz idején.

A túra után egy fenséges ebédet ettünk az egyik helyi híres halászétteremben, a Fisherman's-ben. Mire végeztünk, be is esteledett.

Keddtől kezdődött a tulajdonképpeni tréning, amikortól már csak az esti sétákra maradt idő, illetve szerdán ellátogattunk egy kollegáékhoz, akik Vancouverből költöztek át Seattle mellé, Bellevue-ba. Csütörtökön kora délután pedig már indultunk is haza, bár a forgalom miatt így is csak sötétedéskor érkeztünk haza. Itthon a havas táj fogadott...