Skykomish

Washingtoni erdő mélyén

Beküldte Dénes 2018. május 21.

Magyar kollega szervezésében a hosszú hétvégét kihasználva több napos kirándulást terveztünk. A helyszín először még nem volt adott, nehéz is volt úgy alakítani, hogy 25-30 embert el lehessen szállásolni viszonylag közel egymáshoz.

Így alakult, hogy az indiános nevű település környékén sikerült bérelhető hétvégi házakat találni. Itt mindegyik helység pár utcából áll, és főként ilyen nyaralók találhatók bennük.

A mi szállásunk egy sebes folyó partján volt, ezzel együtt nyugodt környezetben, két oldalról hegyekkel körbevéve.

Két közös programot alakítottunk ki ez alatt a pár nap alatt, mindkettő közös evésben csúcsosodott ki.

Szombat délelőtt magánakcióba kezdtünk: elmentünk túrázni pár sráccal, egy közeli kilátóhoz, ami régebben erdőtüzek megfigyelésére szolgált, mostanában viszont szabadon látogatható, és ráadásként a legfelső szintje szintén egy bérelhető kabin. Elég egzotikus!

Késő délután átmentünk a másik házba a többiekhez, ahol már javában folyt az esti grillezés előkészítése. Volt ott minden, zöldségtől a mályvacukorig. Két helyszínen is történt a sütögetés, a teraszon gázgrillen, a fűben pedig tábortűzön. Jópár kolléga hozta a családját, a gyerkőcök nagyon élvezték a tábori életmódot.

Másnapra sajnos elromlott az idő, de egyáltalán nem volt vészes. Akkorra bográcsozást terveztünk a mi szállásunknál, úgyhogy mindenki ide jött át, és a finom gulyás elkészülte után szépen együtt meg is ettük. Majdnem mind elfogyott, igaz, voltunk rá majdnem harmincan.

Másnap indultunk haza, és mivel itthon nem volt kész ebédünk, elhatároztuk, hogy eszünk még egy kis európait. Egy mediterrán étteremben kötöttünk ki, gombamártásos rántott szeletet ettünk!